گفتگوهای تخصصی مستوره (تاریخ اجتماعی زنان و پرسش از نظم جنسیتی) برگزار می گردد
مدرسه تفکر و نوآوری نگاه در گام نخست از فعالیت های خود در پرونده تاریخ اجتماعی زنان، سلسله گفتگوهایی را با عنوان «مستوره» طراحی و برگزار می نماید. توضیحات این برنامه در ادامه تقدیم می گردد:
خوانش پدرسالارانه ای از نظم جسنیتی وجود دارد که معقتد است زنان در جامعه، ابزاری برای اعمال قدرت ندارند و ابژه مردان شده اند. منظور از نظم جنسیتی نسبت عاملیت زنان در جایگاه همسری، مادری، فرزندی و شهروندی در نسبت با مردان هم قشر و هم طبقه خود و در نسبت با نظم ساختاری، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی جامعه است. اما ایده های رقیبی برای این نظم پدرسالا وجود دارد که با لحاظ عواملی چون «قدرت جنسیت»، «مطلوبیت جنسی»، «قدرت مادری»، «هنر خانه داری» و «مناسبات و پشتوانه های خانوادگی»، زنان را در جایگاه ابژگی نسبت به مردان قرار نمی دهد.
مدرسه تفکر و نوآوری نگاه قصد دارد به منظور باز کردن فضا برای پرورش ایده های بدیل در روایت نظم جنسیتی، برنامه «مستوره» را به عنوان اولین برنامه از سلسله برنامه های پرونده تاریخ اجتماعی زنان برگزار کند تا به ابعاد و زوایای ایده های بدیل پرداخته و ردپای خوانش پدرسالار از نظم جنسیتی را در روایت های موجود از تاریخ اجتماعی زنان مورد کنشکاش و بررسی قرار دهد. بنابراین پرسش کانونی در برنامه «مستوره» از تاریخ اجتماعی زنان و نظم جنسیتی خواهد بود. سرفصل های این برنامه به ترتیب زیر خواهند بود: «نظم جنسیتی و روایت گری تاریخ اجتماعی زنان»، «پدرسالاری و ابژگی جنسی زنان»، «خوانش پدرسالارانه یگانه خوانش موجود؟»، «واره؛ فرهنگ یاری گری، ظهور عاملیت زنانه»، «نظم جنسیتی در نگرش متألهین عصر قاجار».
«مستوره» در بهمن ماه ۱۴۰۱ برگزار می شود. دکتر علی جنادله، دکتر وحید شالچی، دکتر محمد تقی کرمی، دکتر میثم مهدیار و حجت الاسلام دکتر مجید دهقان اساتید حاضر در این برنامه خواهند بود.
لازم به ذکر است این گفتگوها در بستر مجازی اسکای روم برگزار می شود و شرکت برای عموم آزاد و رایگان است.
برای شرکت در گفتگوها بر روی مستوره کلیک کنید.
دیدگاهتان را بنویسید